torstai 19. heinäkuuta 2012

Farkuista ja pellavahousuista tyynyjä pihakeinuun



Joskus kadehdin niitä ihmisiä, jotka nappaavat lähimmästä marketista ensimmäiset ihan kivat pehmusteet pihakeinuunsa ja ovat onnellisia niiden pehmeydestä monta kesää.
Noh, minä en valitettavasti kuulu niihin. Pitkän ja turhauttavan pehmusteiden etsinnän jälkeen istuin vielä viikkotolkulla kovalla keinulla, kunnes yksi kaunis päivä viime kesänä ompelin hetken mielijohteesta vanhoista farkuista patjan ja muutaman tyynyn keinua koristamaan ja kylläpä ne on ollutkin ihanat!

Tässä kuva viimekesältä. 
Keskimmäisen, ruudullisen tyynyn ompelin vanhoista kauluspaidoista, nappilistat toimii ruudukon jakajina. Vasemmanpuolimmainen on vanha, rakas farkkuhameeni. Eipä sitä enää olisi tullut päälle vedettyä, mutta sopii hyvin pään alle päiväunilla :)


Talven aikana osa tyynyistä oli kadonnut jonnekin ehkä parempiin tarkoituksiin, joten päiväuneni pihakeinussa alkoivat käydä kovin koviksi, niinpä päätin tänään ommella jokusen lisää.

Nämä herkullisen väriset pellavahousut on jotenkin ihanat, mutta silti kukaan ei ole käyttänyt niitä vuosiin, liian isot sieltä ja liian pienet täältä... Onneksi ne eivät kelvanneet kirpparillakaan kenellekään, sillä niistä sain ommeltua helposti tyynyt, toisesta lahkeesta keinun toiseen päätyyn ja toisesta toiseen :)


Housun lahkeet oli juuri sopivan levyiset reunatyynyiksi, joten ommeltavaa jäi vain päätysaumoihin. En viitsinyt kantaa edes ompelukonetta ulos terassille, vaikka olikin ihanan aurinkoinen päivä, muutaman sauman ompelemiseen ei montaa minuuttia mennyt.


Tein samalla farkkuhame-tyynylle kaveriksi pikkuisen tyynyn pojan vanhoista farkuista.
Meille oli ilmestynyt pussillinen vanua, kiitos vaan Riitalle, sille oli heti käyttöä tyynyntäytteenä!


Viime kesäiset niskatyynyt, nekin suoraan farkun lahkeista tehdyt, toimii vielä hyvin. Tyynyjen takana on tarralenkit pitämässä ne paikallaan.


Farkuista on kyllä kiva ommella, pitää vaan varata jokunen ompelukoneen neula varalle, mulla ainakin niitä tuppaa aina pari katkeamaan :)

Nyt saa tämä kotoilu riittää muutamaksi päiväksi, lähden rasvailemaan ajosaappaita ja kiillottamaan aurinkolaseja sillä huomenna lähdetään prätkäreissuun!


- Hanna -


2 kommenttia:

  1. Ihanan näköisiä tyynyjä!!

    Minulle käy monesti niin, että kun en löydä mieluisia ostan/teen sitten jonkunlaiset ja jo heti seuraavalla kauppareissulla tai seuraavissa bloggauksissa on just kiva idea!!!Nykyisin ei sitten tule hommattuakaan mitään.... :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, ei ole helppoa :)
      Joskus ihmetyttää, että miksi sitä pitää kaikki tehdä aina vaikeimman kautta. Eikös tässä slowlifessa olisi kyse juuri siitä että mennään vähän helpommalla, mutta ei kun pitää vielä itse tehdä kaikki :D mutta on se kyllä niin kivaa!

      Poista